YouTubeGoogle MapsEmail

Rommelmarkt

Rommelmarkt 2018

In het weekend van 24 en 25 maart 2018 is het voor de 45e keer rommelmarkt van Kloortje in Kloosterzande.

In september 1973 werd voor de eerste keer een rommelmarkt georganiseerd. Het doel was om inkomsten te verkrijgen voor de toenmalige drumband en het majorettencorps. De maand september bleek echter niet zo geschikt. Maart was beter vanwege de voorjaarschoonmaak. In maart 1974 werd dan ook de tweede rommelmarkt gehouden en dat is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden.

De rommelmarkt is elk jaar op het laatste volle weekend van maart. Op de zaterdagavond van het rommelmarktweekend is er een gezellige bingo-avond. In 2018 wijken we een keer van die traditie af. De bingo-avond is dit jaar op zaterdag 7 april.

Een groot aantal helpers en vrijwilligers halen op de zaterdag voorafgaand aan de rommelmarkt met vrachtwagens huis aan huis in Kloosterzande de spullen op. Alle dozen en zakken worden uitgepakt en de spullen worden gesorteerd en geprijsd. Dit jaar worden de spullen op zaterdag 17 maart opgehaald.

Sinds enkele jaren organiseert Kloortje de rommelmarkt samen met tafeltennisvereniging SAR. De opbrengst is voor de exploitatie van het gezamenlijke clubgebouw, de Emmahal. In deze hal kan men terecht voor tafeltennis, zumba, streetdance, twirling en voor de repetities van de dweilband.

CyberChimps