YouTubeGoogle MapsEmail

Rommelmarkt

Rommelmarkt 2020 WORDT UITGESTELD!

In het weekend van 27 en 28 maart 2021 zou het voor de 47e keer rommelmarkt van Kloortje in Kloosterzande zijn. Vanwege het coronavirus stellen we de rommelmarkt uit tot een nader te bepalen datum. De rommelmarkt gaat dus niet door op 27 en 28 maart. 

En we halen dus ook geen rommel op!

In september 1973 werd voor de eerste keer een rommelmarkt georganiseerd. Het doel was om inkomsten te verkrijgen voor de toenmalige drumband en het majorettencorps. De maand september bleek echter niet zo geschikt. Maart was beter vanwege de voorjaarschoonmaak. In maart 1974 werd dan ook de tweede rommelmarkt gehouden en dat is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden.

De rommelmarkt is elk jaar op het laatste volle weekend van maart.  De bingo-avond is enkele weken later.

Een groot aantal helpers en vrijwilligers halen op de zaterdag voorafgaand aan de rommelmarkt met vrachtwagens huis aan huis in Kloosterzande de spullen op. Alle dozen en zakken worden uitgepakt en de spullen worden gesorteerd en geprijsd. In 2020 worden de spullen op zaterdag 21 maart opgehaald.

Sinds enkele jaren organiseert Kloortje de rommelmarkt samen met tafeltennisvereniging SAR. De opbrengst is voor de exploitatie van het gezamenlijke clubgebouw, de Emmahal. In deze hal kan men terecht voor tafeltennis, zumba, streetdance, twirling en voor de repetities van de dweilband.

CyberChimps